Shkodra Post
AktualitetLajmi i Fundit

Censi i popullsisë dhe banesave/ Benet Beci pret në zyrë drejtoren e INSTAT…

Instituti i Statistikave të Shqipërisë (INSTAT) ka planifikuar të kryejë censin e ardhshëm të popullsisë dhe banesave në vitin 2023. Censi i Popullsisë dhe Banesave do të ndjekë metodën e numërimit të drejtpërdrejtë universale bazuar në operacionet në terren me intervistimim e pyetësorëve nga anketuesit, duke përdorur metoda të reja për mbledhen e të dhënave. Në përgatitje të këtij procesi, që pritet të nisë në mesin e muajit shtator,sot Drejtorsha e Përgjithshm e INSTAT, Elsa Dhuli, ishte në Shkodër ku u prit nga Kryetari I Bashkisë, Benet Beci.

Në këtë takim u ra dakort për vendosjen e një bashkëpunimi të ngushtë institucional për realizimin e censit në Bashkinë Shkodër, referuar edhe kuadrit ligjor mbi këtë aktivitet.Nga ana e Bashkisë u ofrua gadishmëria për dhënien e kontributit në disa drejtime si në lehtësimin e procesit të rekrutimit të punonjësve që do të angazhohen në terren (anketues), mbështetje me punonjësit e njësive vendore gjatë procesit të numërimit për zgjidhjen e problematikave, identifikimin e personave të pastrehë dhe vendqëndrimet e tyre e të tjera.

Censi i Popullsisë dhe Banesave do të marrë në konsideratë nëpërmjet pyetjeve thelbësore kërkesat e përdoruesve vendas, rekomandimet e fundit ndërkombëtare, në veçanti rekomandimet dhe standardet e adresuara në vendet evropiane nga Kombet e Bashkuara dhe Zyra Statistikore e Bashkimit Evropian (Eurostat), si dhe duke përfshirë ato që lidhen me cilësinë e të dhënave dhe mbrojtjen e të dhënave personale.

Related posts

100 vjetori i një legjende, përkujtohet kolosi i futbollit shqiptar Loro Boriçi…

Festë me katër gola të shënuar, Vllaznia mund Laçin dhe sheh kreun më afër…

Besëlidhja basket përgatitet për festë. Lezhjanët në pritje të titullit të parë historik