Shkodra Post
KulturëLajmi i FunditTeknologji

Ishte koha kur Shqipëria kishte më të zhvilluar transportin ajror të brendshëm se sa format e tjera të transpor…

Në vitet ’30 -’40 transporti ajror i brendshëm mori një hov të madh, lidhur kjo me faktin se u ndërtuan aerodrome thuajse në të gjitha qytetet kryesore. Në kushtet e mangësive e vështirësive që paraqitej për transportin rrugor, tregtarët do të përdornin masivisht linjat ajrore të brendshme për të blerë e transportuar mallrat.

Linjat ajrore do të manaxhoheshin në këtë periudhë nga shoqëria italiane “Ala Littoria” (sikurse dëshmon dokumenti që AQSH publikon sot).
Thuajse çdo ditë zhvilloheshin fluturime nga Tirana në qytete të tjera të vendit, ashtu sikurse edhe në qytetet e vendeve perëndimore. Interesant është fakti se fluturimet drejt qyteteve jashtë vendit nuk bëheshin vetëm nga Tirana por edhe nga qytete të vogla si Devolli, Peshkopia, Vlora apo Shkodra. Një tjetër dokument që publikojmë sot na njeh me tarifat dhe linjat e fluturimeve ajrore të kohës.

LinjatAjrore✈️🛬🛫

TransportiAjror✈️🛫🛬

ArkivatFrymëzojnë🥰

Related posts

Shkodër/ Arrestohet 22 vjeçari i shpallur në kërkim…

Policia gjen 80 fidanë kanabis në Koplik i sipërm, procedohet penalisht në gjendje të lirë 16 vjeçari…

Ish koordinatori i LSI Edmond Ndou merr detyren e koordinatorit të fushatës në PS për 14 Majin…