Shkodra Post
AktualitetLajmi i FunditTeknologji

Punishtja e parë e sapunit në Shqipëri është ngritur më 1897 në Shkodër…

Rrallë gjen produkte kaq të përhapura e të dobishme sa sapuni. Që nga foshnjëria deri në pleqëri, sapuni është pjesë e jetës sonë të përditshme. Që nga kohët e lashta, kur u prodhua për herë të parë, sapuni është transformuar gradualisht nga një send luksi, në një send të domosdoshëm që e përdorim çdo ditë.

Punishtja e parë e sapunit në Shqipëri është ngritur më 1897 në Shkodër, ku më 1918 e 1927 u ngritën edhe dy fabrika të vogla.

Gjithsej para çlirimit kishte 6 fabrika të vogla si dhe 54 punishte artizanale sapuni, në Korçë, Tiranë, Durrës, Elbasan etj

AQSH publikon sot foto nga ish-fabrikat e vaj-sapunit në vendin tonë.

Related posts

Benet Beci: Natën e mirë me pak çaste nga takimet plot motivim e batuta në tregun e Xhabijes

LAJMI I FUNDIT/ Policia e Shkodres arreston autorin e vrasjes së 51-vjeçarit një ditë më parë…

Tjetër rrugë bëhet me një sens kalimi për automjetet, bashkia Shkodër jep njoftimin…