Shkodra Post
AktualitetKronikaLajmi i Fundit

Tentohet të helmohet në burgun e Reçit Izet Haxhia? “Ilaçet dhe vitaminat t’i ka sjellë familja”…

Avokati mbrojtës i Izet Haxhisë, Idajet Beqiri, pretendon se është tentuar eliminimi i klientit të tij në ambientet e burgut të Reçit.

Avokati në një denoncim në faqen e tij në Facebook, shkruan se një punonjës i burgut i ka dhënë Haxhisë disa ilaçe, duke i thënë se i ishin dërguar nga familja.

Por motra e të dënuarit për vrasjen e Azem Hajdarit, ka deklaruar se ajo nuk i ka dërguar diçka të tillë vëllait në burg, dhe është e vetmja nga familja që kujdeset për të.

Bota e krimit, e cila i ka tantakulat e saj shumë të forta në Burgje, për shkak të një kallëzimi penal tepër serioz që Izet Haxhia ka bërë kundër ish Presidentit të Republikës Sali Berisha, ish Kryeministrit Ilir Meta etj, kallëzim penal që është rregjistruar në SPAK në vitin 2019 dhe është në proces hetimi, kërkojnë eleminimin e tij”, shkruan Beqiri në reagimin e tij.

Sipas avokatit, Haxhia ka kërkuar takim me përfaqësues të burgut të Reçit, por ata kanë pretenduar se është bërë një ngatërresë me rastin.

AVOKATI I IZET HAXHISË:

Tentohet të eliminohet me helm në Burgun e Reçit Izet Haxhia.

Në datën 10 prill 2023, në dhomën e izolimit të Burgut të Reçit, ku ndodhet ende i paraburgosur Izet Haxhia, i ka shkuar një “pako me ilaçe”!

Izet Haxhia ka pyetur punonjësin e Burgut se cili nga familjarët e tij i kishin sjellë këto “ilaçe”. Punonjësi i IEVP Reç i ka thënë se këtë pako me “ilaçe” dhe “vitamina” t’a kanë sjellë njerëzit e familjes tënde.

Meqenëse Izet Haxhia plotësimin e nevojave të tij për ilaçe, ushqime etj, i bënë vetëm përmes motrës së tij me banim në Tiranë, i ka telefonuar asaj.

Motra e tij Ilmia, tepër e shqetësuar, e ka vënë në dijeni se nuk i ka sjellë asnjë llojë “ilaçi” atij, dhe e ka porositur të vëllan që të mos i përdorte ato në asnjë rrethanë!

Izet Haxhia ka kërkuar takim urgjent me drejtuesit e Burgut të Reçit, por i ka shkuar një përfaqësues dhe i ka thënë që ishte bërë një “gabim”, pasi dërgesa nuk dihej cilit të burgosur i përkiste, sikurse nuk identifikohej as personi që i kishte futur këto “ilaçe” deri në dhomën e izolimit të Burgut ku qëndron Izet Haxhia.

Izet Haxhia është larguar me urgjencë nga Burgu 302 “Mine Peza” në Tiranë dhe është transferuar në Burgun e Reçit me arsyetimin se ishte në kushte paraburgimi dhe duhet të kalonte në regjim kampi në IEVP Reç.

Në fakt ai për 20 ditë mbahet i izoluar shumë më keq se një i paraburgosur në Burgun e Reçit, duke lënë shkas për veprime të tilla të dyshimta, si kjo me “ilaçet”, për t’a eleminuar atë fizikisht!

Bota e krimit, e cila i ka tantakulat e saj shumë të forta në Burgje, për shkak të një kallëzimi penal tepër serioz që Izet Haxhia ka bërë kundër ish Presidentit të Republikës Sali Berisha, ish Kryeministrit Ilir Meta etj, kallëzim penal që është rregjistruar në SPAK në vitin 2019 dhe është në proces hetimi, kërkojnë eleminimin e tij.

SPAK, megjithëse e ka për detyrë t’a marrë në mbrojtje të posaçme këtë kallëzues dhe dëshmitarë okular për një numur të konsiderueshëm krimesh tepër të rënda të kryera në kuadrin e organizatës kriminale prej dy ish pushtetarëve më të lartë të vendit, Sali Berisha, Ilir Meta, etj, jo vetëm që i zvarrit prej 4 vjetësh pa shkak hetimet, por me qëndrimin e vet jo ligjor, e lë këtë kallëzues dhe dëshmitar okular në mëshirën e krimit të organizuar për t’i marrë jetën atij.

“Alarmi” që ka dhënë Imie Haxhia, motra e Izet Haxhisë, pas aktit të paprecedent me të ashtuquajturat “ilaçe”, duhet vlerësuar me seriozitetin e kërkuar nga ligji nga Ministria e Drejtësisë dhe SPAK, për të siguruar jetën e Izet Haxhisë.

Av. Idajet Beqiri

Mbrojtësi Ligjor me Prokurë i Izet Haxhisë

Related posts

Privatizimi i kompleksit “Partizani”, caktohet masa arrest me burg për Jamarbër Malltezin…

Shkodër/Finalizohet operacioni policor antidrogë i koduar “Adekuat”, arrestohen babë e bir…

Policia e Shkodrës arreston 66 vjeçarin i cili po transportonte emigrantë të paligjshëm…