Shkodra Post
AktualitetArsimLajmi i Fundit

Antologjia e shqipëtarëve të Malit të Zi/ Libri “Të gjithë tanët” përmban proza të shkurtëra në dy gjuhë (shqip dhe malazeze)…

Një bashkëpunim në mes Departamentit të Letërsisë së Fakultetit të Shkencave Shoqërore të Universitetit “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës dhe Qendrës për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Kulturës së Pakicave të Malit të Zi solli në mjediset e Bibliotekës Universitare shkrimtarë dhe personalitete të fushës së letërsisë me qëllim promovimin e një antologjie të përbashkët dygjuhëshe me proza të shkurtëra ku përfshihen 11 autorë shqiptar të Malit të Zi si Rexhep Qosja, Hajro Ulqinaku, Fran Camaj, Mark Pashku Luçgjonaj e të tjerë.

Kjo antologji dy gjuhëshe (shqip dhe malazeze) i shërben promovimit të vlerave letrare në mënyrë të veçantë prej atyre që krijohen nga shqiptarët në Malin e Zi.

Related posts

“Në Finlandë, si nënkampione bote, më ofruan një ‘Benz’ që s’e pranova, kurse në Shkodër, kur lashë sportin, një libër të Enverit dhe ‘Axhustator i dalluar’…”/ Dëshmia e legjendës së mundjes…

Benet Beci dëgjon ankesat e shoqates së invalidëve para e tetraplegjikëve dhe u premton zgjidhje…

Kalaja e Shkodres, destinacioni i mbi 4 mijë vizitorëve vendas e të huaj…