Shkodra Post
AktualitetKulturëLajmi i Fundit

Vlerësimi për dijebërësen e Xhubletës/ Bashkia Malësi e Madhe nderoi përmes një ceremonie Tole Elezaj Berishaj…

Përfshirja e artit të dijebërjes së xhubletës në UNESCO ka rritur vlerësimin dhe vëmendjen ndaj personave që e punojnë atë dhe Tole Elezaj Berishaj është shembulli më i mirë.

Përmes një ceremonie të veçantë të organizuar nga Bashkia Malësi e Madhe ku merrnin pjesë shumë të pranishëm, e cila nisi me ekzekutimin e himnit kombëtar, ajo u nderua me titullin “Qytetare Nderi” nga kryetari Tonin Marinaj. Ai vlerësoi me nota të larta përkushtimin e gruas malësore në mbrojtjen e xhubletës, kësaj pasurie të trashëgimisë kulturore kombëtare.Nuk mund të mungonin në këtë ceremoni as tingujt e lahutës së luajtur nga lahutarja e vetme grua Lumturije Nonaj.Tole Elezaj Berishaj njihet gjerësisht për kontributin e saj të çmuar në ruajtjen e traditës përmes punimit të xhubletës, tashmë pjesë e UNESCO-s.

Related posts

Në kujtim të aktores së teatrit “Migjeni” të Shkodrës, Ana Gjini Shala (03.04.1942 – 04.03.2019)…

Zënkat dhe fyerjet e rënda mes anëtarëve të grupit “Bajri” sollën vrasjen e Gjin Boriçit…

Censi i popullsisë dhe banesave/ Benet Beci pret në zyrë drejtoren e INSTAT…