Shkodra Post
Uncategorized

Aplikimet për Bonusin e Rijetizimit/ Podgorica: Mbështetje në vlerën 1 mln lekë dhe 6 mln lekë…

Ministria e kultures ka hapur per te dytin vit radhazi programin e aplikimit per bonusin e rijetezimit. Drejtorja e drejtorisë rajonale të Trashëgimisë Kulturore në Shkodër Besara Podgorica tregon se kush mund të përfitojë.

2 kategorite e perfitimit jane ne maseen 1 mln leke te reja dhe 6 mln leke te reja. Ndryshe nga viti i kaluar përveç zonës së mbrojtur si trashëgimi kulturore, mund të aplikojnë edhe ata që kanë shtëpitë apo objekte të tjera në kufi me qendrën historike.

Buxheti mbështetës kete vit është 50% më shumë se një vit më pare.Vitin e kaluar kanë përfituar katër aplikues ndërsa pjesa tjetër janë skualifikuar për mosplotësim kriteresh apo dokumentacioni. Drejtoria e cultures thote se eshte e hpaur per te ndihmuar dhe asistuar aplikuesit te cilet kane afat deri me daten 10 mars per te aplikuar.

Related posts

Interpelancë për qendrën sociale “Besa” në Barbullush/ Hila-Manastirliut: A jeni në dijeni për shpërdorimin e fondeve?

Benet Beci: Albumi i një pasditeje në Parrucë, aty ku i shtrijmë dorën njëri-tjetrit, për më të mirën e qytetit tonë, për Shkodrën!…

Atentat ndaj babë e bir në Dukagjin, humb jeten babai, plagoset rëndë i biri…