Shkodra Post
AktualitetLajmi i Fundit

Ndërtimi i rrugës së Dukagjinit/ Aktualisht puna po vijon në kilometrin e tretë për zgjerimin e rrugës

Prej më shumë se një muaji, ka nisur puna për ndërtimin e rrugës së Dukagjinit.

Aktualisht puna po vijon në kilometrin e tretë  për zgjerimin e rrugës

Projekti konsiston në sistemimin, profilimin e rrugës si dhe vendosjen e tombinove dhe mureve mbajtës nga Fshati Prekal deri në hyrje të Fshatit Lotaj, si dhe në restaurimin e veprave ekzistuese të artit dhe shtimin e tyre aty ku janë të domosdoshme.

Projekti i hartuar nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit që financohet nga qeveria me vlerë prej 200 milionë lekë, ka si objekt mbrojtjen nga rrëshqitjet dhe ndërtimin e veprave të artit përgjatë këtij segmenti me gjatësi 17 km.

Rruga do të ketë një gjerësi të përgjithshme prej 5.00 m, duke ruajtur aksin e rrugës ekzistuese. Punimet pritet të përfundojnë deri në pranverën e vitit të ardhshëm.

Related posts

Polcia e shkodrës arreston dy përsona, gjatë kontrollit iu gjet lëndë narkotike…

Spahia: Mirënjohës që frymën e fitores po e përcjellin kudo, të rinjtë e të rejat, kryefamiljarët dhe zonjat e Shkodrës…

Nis puna për riparimin e urës së vjetër të Bunës/ Iniciativë e Benet Becit me mbështetjen e Ministrisë së Mbrojtjes…