Shkodra Post
AktualitetLajmi i FunditPolitikë

Një shkodrane për parlamentin e Lombardisë/ Vasenka Rangu Leka, prej vitesh kontribuon në fushën e diplomacisë publike…

Përgjatë dy ditëve me radhë, në datat 12 dhe 13 shkurt në Lombardi të Italisë u zhvilluan zgjedhjet për parlamentin rajonal dhe mes kandidatëve për këshilltarë ishte edhe një shkodrane. Bëhet fjalë për Vasenka Rangu Leka ose përndryshe mbesa e kardinalit të parë Mikel Koliqit.

Vasenka ka rreth 20 vite në Itali dhe ajo ka krijuar familjen e saj atje dhe gjatë bisedës me të përmes një videotelefonate nga Milano, ajo tregon se angazhimi në shoqërinë italjane ka qenë i vazhdueshëm për të.Ajo lufton për të drejtat e emigrantëve në Itali dhe kjo ka qenë shtysa kryesore për të kandiduar në Këshillin e Lombardisë por pavarësisht rezultatit që do të prodhojnë këto zgjedhje, Vasenka shprehet e bindur se edhe në të ardhmen do të vazhdojë të luftojë për të drejtat e komuniteteve ndërkombëtare në shtetin ku jeton.Vasenka Rangu Leka ka marrë pjesë ndër vite në organizimin e qindra veprimtarive dhe projekteve në fushën e diplomacisë publike, me qëllim promovimin e Shqipërisë dhe përhapjen e kulturës shqiptare në Itali.

Related posts

Bordi ndryshon ÇMIMET e karburanteve, ulet nafta, ja sa do shiten benzina e gazi

Në Iftarin e shtruar në njësinë administrative të Berdicës, Spahia: Zoti na i pranoftë lutjet dhe sakrificat e këtij muaji të bekuar…

Kryebaskiaku Beci: 5 miliard lekë për fazën e parë të projektit të hyrjes së Shkdorës…